У Державній виконавчій службі України відбувся круглий стіл на тему «Запобігання проявам корупції в органах державної виконавчої служби» PDF Друк e-mail
Написав Свєтлічний Ігор, адвокат   
Середа, 23 травня 2012, 07:22

У Державній виконавчій службі України відбувся круглий стіл на тему «Запобігання проявам корупції в органах державної виконавчої служби»

18 травня 2012 року Державною виконавчою службою України за участю представників правоохоронних органів та громадських організацій був проведений круглий стіл на тему «Запобігання проявам корупції в органах державної виконавчої служби».

Метою проведення круглого столу стало налагодження діалогу з представниками громадських організацій та здійснення комплексу заходів, спрямованих на підвищення рівня знань різних верств населення щодо розвитку інститутів громадянського суспільства та їх ролі у формуванні негативного ставлення до корупції, протидії чинникам, що її зумовлюють, про особисту участь громадян у запобіганні та викритті фактів корупційних діянь.

Зі вступним словом перед учасниками заходу виступив Миронюк Ігор Віталійович – перший заступник Голови Державної виконавчої служби України, та зауважив, що Державною виконавчою службою України  проводиться активна робота стосовно запобіганню та подоланню корупції у роботі державних виконавців.

Завідувач сектору з питань запобігання корупції Державної виконавчої служби України Шепель Андрій Володимирович ознайомив присутніх із сучасним станом подолання корупції в органах ДВС та основними проблемами щодо застосування антикорупційного законодавства.

Представник Генеральної прокуратури України – Циган Юрій Володимирович – начальник відділу представництва при виконанні судових рішень Генеральної прокуратури України зосередив увагу на необхідності громадського контролю з боку громадських організацій у подоланні корупції.

Шевченко Євген Ігоревич – головний спеціаліст сектору з питань запобігання корупції Державної виконавчої служби України – звернув увагу присутніх на те, що у суспільстві не у повній мірі розуміють поняття «корупція» по відношенню до дій державних виконавців, та що застосування норм антикорупційного законодавства потребує широкої роз’яснювальної роботи серед населення у чому можуть сприяти громадські організації. Не завжди зволікання державного виконавця у проведенні виконавчих дій є проявом корупції, оскільки його робота пов’язана з отриманням великої кількості інформації стосовно матеріального стану та активів боржників, що у сучасних реаліях потребує значного часу.

Під час круглого столу представники громадських організацій мали змогу висловити свою позицію та пропозиції щодо подолання корупційних чинників в органах державної влади, у тому числі в органах ДВС.

Серед висловлених пропозицій були висвітлені питання запровадження для допомоги державним виконавцям «інституту державних адвокатів», зменшення корупційних чинників шляхом чіткої регламентації дій державного виконавця, від яких він не зможе відхилитись, а також посилення відповідальності за таке відхилення, та багато інших пропозицій.

Під час дискусійного обговорення представники Державної виконавчої служби України звернули увагу присутніх на те, що запобігання корупції в органах державної виконавчої служби повинно також ґрунтуватись на розумінні суспільством недопущення корупції не тільки з боку державних а виконавців, а також  і самих громадян. Громадські організації повинні сприяти державним органам у формуванні думки громадськості щодо негативного ставлення до корупції та нетерпимості до її проявів.

Підбиваючи підсумки представники Державної виконавчої служби України наголосили на готовності опрацьовувати будь-які пропозиції щодо вдосконалення заходів по запобіганню корупції в органах ДВС, які будуть надходити від громадських організацій. З метою прискорення термінів опрацювання, узагальнення та подальшого впровадження пропозицій було запропоновано надавати їх до Державної виконавчої служби України у паперовому вигляді або електронною поштою.

   

Останнє оновлення на Середа, 23 травня 2012, 08:01
 
Подобається матеріал? Поділись с друзями Опубликовать в Twitter Написать в Facebook Поделиться ВКонтакте В Google Buzz Записать себе в LiveJournal Показать В Моем Мире В дневник на LI.RU Поделиться ссылкой на Я.ру
РАДА АДВОКАТІВ УКРАЇНИ, Київ