БОРОТЬБА ЗА ПЕРЕМОГУ СПРАВЕДЛИВОСТІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ PDF Друк e-mail
Написав Свєтлічний Ігор, адвокат   
Вівторок, 13 березня 2012, 18:54
 
БОРОТЬБА ЗА ПЕРЕМОГУ СПРАВЕДЛИВОСТІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ
 
Захисників адвоката Ніколішена суд обмежив у строках ознайомлення зі справою.
 
13.03.2012 Члени Комітету захисту професійних прав адвокатів прийшли до Апеляційного суду м.Києва для того, щоб підтримати скарги адвокатів, яких суд незаконно, на нашу думку, обмежив у строках ознайомлення зі справою.
 
Захисників адвоката О.Ніколішена, за поданням слідчого по справі, було обмежено у строках ознайомлення з матеріалами справи, а число томів справи на сьогодні складає вже тридцять вісім. 
Адвокати - члени Комітету захисту професійних прав адвокатів Ради адвокатів України вважають, що їх права, так само як і право слідчо-арештованого адвоката Олега Ніколішена на захист, були порушені цим обмеженням, тому що вони надають адвокатську допомогу своєму колезі - адвокату, який утримується під вартою у слідчому ізоляторі і не має можливості використати всі законні засоби для свого захисту.  
Незгодні з вказаним обмеженням адвокати оскаржили це рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку до Апеляційного суду м.Києва.
 
13 березня відбувся розгляд апеляційних скарг адвокатів Ігоря Вигулярного та Валентина Степ'юка (кожного окремо) стосовно вказаних порушень права на захист та необгрунтованих обмежень. На судовому розгляді апеляцій були присутні члени Комітету захисту професійних прав адвокатів Ради адвокатів України адвокати Олена Кальна, Ігор Свєтлічний, Валентин Степ'юк, Ігор Вигулярний.  
З іншим членам Комітету, у зв'язку з їх зайнятістю в інших процесах в цей час, радилися по телефону.
 
Завдяки тому, що діяльність Комітету захисту професійних прав адвокатів РАУ та справа адвоката Ніколішена набули широкого розголосу, на засіданні, крім адвокатів та членів Комітету, також були присутні представники преси та засобів масової інформації, зокрема, таких як видавництво Юридична практика, Всеукраїнський юридичний журнал "Конфлікти і закони".      
Зверніть увагу, що обмеження строку на ознайомлення з матеріалами справи, подібне до того, яке оскаржили адвокати Ігор Вигулярний та Валентин Степ'юк, нещодавно було оскаржене також і адвокатом Олександром Заруцьким. Апеляційний суд м.Києва, в іншому складі судей, за скаргою адвоката О.Заруцького визнав вказане обмеження незаконним і скасував рішення суду першої інстанції.
   
І хоча апеляційний суд у сьогоднішньому засіданні  і не задовольнив скарги адвокатів,- вважає Голова Комітету Валентин Степ'юк, - боротьба задля перемоги справедливості по цій справі буде тривати і надалі.
 
    Ігор СВЄТЛІЧНИЙ, адвокат, член Комітету захисту професійних прав адвокатів Ради адвокатів України, правозахисник.

  alt
 
 
Останнє оновлення на Вівторок, 20 березня 2012, 17:46
 
Подобається матеріал? Поділись с друзями Опубликовать в Twitter Написать в Facebook Поделиться ВКонтакте В Google Buzz Записать себе в LiveJournal Показать В Моем Мире В дневник на LI.RU Поделиться ссылкой на Я.ру
РАДА АДВОКАТІВ УКРАЇНИ, Київ