Друк e-mail

    Зустріч героя історії України з героями сьогодення.

     Чому членам Ради адвокатів України було цікаво зустрітися з Левком Лук'яненком?
   

     Левко Лук'яненко - Герой України, адвокат, правозахисник, засуджений у 1961 році до страти, яку замінено 15-річним ув'язненням. У 1977 році знову заарештований і засуджений до 10 років тюремного ув'язнення та 5 років заслання.


     Автор Акту проголошення Незалежності України у 1991 році. Народний депутат України чотирьох скликань, кавалер ордена Держави та ордена Ярослава Мудрого V ступеню, почесний доктор права.

Члени РАУ з Левко Лук'яненко

    Левко Лук'яненко -  легенда сучасного світу, який більше 25 років життя провів у тюрмах та лагерях, з них 72 дні у камері смертників, проте, не зламався, не зрадив власної мрії, не пішов на змову з власною совістю.

    Третього березня 2012 року члени Ради адвокатів України взяли участь у зустрічі з 84 річним взірцем героїчного життєвого шляху, паном Левко Лук'яненко, якій поділився з юристами не тільки своїм громадським та політичним досвідом, але і розповів присутнім цікаві моменти та приклади зі свого непростого життя, наповненого боротьбою та перемогами.

    Прошу звернути увагу, що на зустріч з паном Левко були запрошені і інші адвокатські асоціації та відомі (в лапках) адвокати. Я особисто відіслав більше 40 смс з повідомленням про цю зустріч. 

     Проте, з усіх адвокатськіх спільнот столиці, тільки члени Ради адвокатів України взяли участь в історичній зустрічі. Приємно, що крім адвокатів та юристів з Києва, Херсона та інших міст була також і молодь. 

    Учні та школярі, які відвідують у свій вільний позашкільний час факультатив з права, також взяли участь у зустрічі з паном Левком Лук'яненком.

Учні, школярі, що відвідують факультатив права на фото разом з Левко Лук'яненко

 

    Після зустрічі Голова Комітету захисту професійних прав адвокатів Ради адвокатів України Валентин Степ'юк мав змістовну розмову з Головою асоціації християн - юристів України, які запросили нас на цей захід. 

     Мова йшла про пошук напрямків і шляів співпраці наших організацій та обмін набутим досвідом правозахисної діяльності. 


Валентин Степ'юк

     Так ви зрозуміли, чому нам, членам Ради адвокатів України було цікаво зустрітися з Левком Лук'яненком? Впевнений, що ви вірно все зрозуміли.

   Саме тому, що Рада адвокатів України об'єднала у своїх лавах найактивніших, найсміливішіх та найпринциповіших адвокатів України, блискуче сузір'я сучасної молодої української адвокатури. Справжніх Людей з великої літери.

     Хіба ми говоримо це лише задля того, щоб вихвалитися? Звісно - ні, бо гординя - це великий гріх і ми це добре знаємо, тому що працюємо кожен день з простими людьми, з їх надіями та їх сподіваннями, з їх радощами та їх перемогами.  

    Тому справді беззаперечним є те, що хлопці та дівчата з РАУ, як і пан Левко Лук'яненко, поставили за мету свого життя боротьбу за кращу долю свого народу, боротьбу за верховенство права в Україні, за краще життя простих українців.

    Наше життя, як і життя героїв минулого - боротьба, боротьба добра зі злом, світла з темрявою, правопорядку з корупцією, війна за наши з вами душі. І сьогодні ми, члени Ради адвокатів України, боремося разом з вами та перемагаємо. Як боролися і перемогли Леся Українка і Іван Франко, Пилип Орлик і Михайло Грушевський, Сковорода і Хмельницький, Сагайдачний і Мазепа, Петлюра і Конашевич, Наливайко і Чорновіл, Стус і Лук'яненко та ще багато і батато славних українців.

   

    Як заповів нам Тарас Григорович Шевченко «Борітеся — поборете»!


    Слава Україні!  Героям слава!

    З повагою, Ігор Свєтлічний, адвокат, член Комітету захисту професійних прав адвокатів Ради адвокатів України, правозахисник.



http://www.youtube.com/watch?v=92EJCEgJotE
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=QNr_gP_gS3c
 
http://www.youtube.com/watch?v=lBNWWUs13GY
 
 
Останнє оновлення на Понеділок, 02 квітня 2012, 19:33
 
Подобається матеріал? Поділись с друзями Опубликовать в Twitter Написать в Facebook Поделиться ВКонтакте В Google Buzz Записать себе в LiveJournal Показать В Моем Мире В дневник на LI.RU Поделиться ссылкой на Я.ру


 




РАДА АДВОКАТІВ УКРАЇНИ, Київ